Hvorfor smerte

Hvorfor får man ledsmerter

Når et led er fastlåst, vil det ændrede bevægemønster genere ledkapslen og der vil ofte opstå betændelse (inflammation) i og omkring ledkapslen.

I ledkapslen befinder der sig nervereceptorer, som ved irritation sender smertesignaler til hjernen. Smertesignalerne fortæller dig, at der er noget galt et sted i kroppen – de kan således opfattes som en blinkende advarselslampe.
 
De første tegn som ømhed og træthed bør respekteres så de ikke bliver til smerte. Er uheldet ude og er smerterne ikke væk i løbet af et par dage bør du blive undersøgt og evt. behandlet med kiropraktik. Når leddet løsnes op ved kiropraktisk behandling og normal bevægelse genetableres, vil nervereceptorerne normaliseres og smertesignalerne ophøre/aftage.
 

Hvorfor får man muskelsmerter

Er en muskel meget anspændt nedsættes blodgennemstrømningen, da de små blodkar lukkes af. Musklen udfører ikke sin normale afslapning og sammentrækning. Derved begynder en ophobning af affaldsstoffer fra muskelcellerne, som er konstant spændte, både fordi de arbejder hårdere, og fordi der ikke er blodgennemstrømning til at ”vaske affaldsstofferne ud”. Affaldsstofferne aktiverer smertereceptorerne i muskelvævet, som sender smertesignaler til hjernen. Smerterne giver igen anledning til yderligere sammentrækning af muskulaturen og en ond cirkel er i gang.

Muskelspændinger opstår i de fleste tilfælde som en følge til et andet problem. Hyppigst skyldes spændingerne en dårlig ledfunktion, hvorved der opstår en fejl-/overbelastning på muskelgruppen.
 

Betændelse (inflammation) – hvad mener kiropraktoren med det?

Inflammation i et led betyder at der er hævelse og irritation i og omkring leddet. Denne tilstand opstår når et led fungerer meget dårligt, er blevet beskadiget ved et kraftigt vrid/forstuvning, eller det kan opstå som følge af gigt.

Under en betændelse frigives der nogle kemiske stoffer pga. den foreliggende vævsbeskadigelse (stor som lille). Det har således intet at gøre med en infektion som skyldes en virus eller bakterie. Da inflammationen producerer smerte, vil kiropraktoren søge at eliminere denne smerte hurtigst muligt. Dette gøres for ryggens vedkommende sædvanligvis med kiropraktisk behandling bestående af lefrigørelse (manipulation) og isbehandling evt. suppleret sideløbende med medicinsk behandling i en kortere periode.

Kiropraktorhuset
Næstved ApS

Jernbanegade 17
4700 Næstved

Telefon: 55 72 71 75
Fax: 55 73 00 09
 

Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag: 8.00-17.30
Onsdag: 8.00-16.00
Torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-15.00
 
Kiropraktorhuset Næstved ApS | CVR: 24982602 | Jernbanegade 17, 4700 Næstved  | Tlf.: 55 72 71 75
  
 

  Vi er specialister i at behandle og forebygge rygsygdomme og sygdomme i kroppens øvrige led og muskler.