Idrætsskader

Godt nyt til aktive og sportsfolk i Næstved og omegn

Bliver man ramt af en idrætsskade eller en skade der opstår ved fysisk aktivitet, så sker det som regel på grund af en længerevarende overbelastning eller akut ved en skade på en eller flere dele i et område. I det akutte tilfælde kommer overbelastningen af vævet på en gang og vil ofte gøre ondt med det samme. Det vil hæve op og der vil tit komme misfarvning i området. Ved en overbelastnings-skade får man gentagne mikroskader i vævet, som ikke når at hele op, og til sidst har man en regulær skade.

Det er vigtigt at både den akutte skade og overbelastningsskaden bliver behandlet korrekt fra starten. Både for at gøre skadesperioden så kort som mulig samt mindske risikoen for gentagelse, men også for at tilstanden ikke skal blive til en kronisk og langvarig skade.

Det kan vi allerede

I klinikken er vi i forvejen rigtigt gode til at tage os af idrætsskader. Vi bruger vores viden og store kendskab til bevægeapparatet, og hvordan kroppen virker i forskellige aktiviteter. Vi har endvidere et godt tværfagligt samarbejde og en del behandlingsmuligheder:

  • Diagnosticering (Røntgen, Ultralydsskanning)
  • Manipulations behandling
  • Bløddelsbehandling
  • Akupunktur
  • Specifik træning
  • Chokbølgeterapi og Laserterapi
  • Rådgivning (smertestillende, arbejdsplads)
  • Henvisning til MR-skanning

Vi glæder os til at blive bedre

I løbet af det næste år bliver vi i klinikken endnu bedre til at behandle og diagnosticere skader i den aktive krop. I september starter jeg på den nye etårige idrætskiropraktiske efteruddannelse. Denne omfattende efteruddannelse vil få os up to date med de nyeste undersøgelses og behandlingsmetoder. Det vil gøre os endnu bedre til at bruge de muligheder og redskaber vi allerede har, og vi vil kunne føje nye muligheder til det eksisterende.

Kontakt os i Kiropraktorhuset hvis du har spørgsmål til ovenstående eller har behov for hjælp til en idrætsskade. Tidsbestilling på tlf. 55 72 71 75.

Skrevet 02-09-2016 af Rasmus Fabricius, Kiropraktor

Rasmus Fabricius
Rasmus FabriciusKiropraktor
Kontakt mig i klinikken
Kiropraktorhuset Næstved
Telefon 55 72 71 75