Regelmæssige kiropraktor besøg.

Jeg har som kiropraktor, igennem mange år, anbefalet mine patienter at komme forbi til tjek med regelmæssige intervaller for at holde øje med om ryggen fungerer ordentligt – og fange eventuelle problemer i opløbet.

Jeg har altid syntes, der var en vis logik i det, ligesom jeg også synes, det giver mening regelmæssigt at få kigget sine tænder efter. Der har ikke tidligere været forskning, der har underbygget det, men for mange kiropraktorer har det været naturligt, da vi har kunnet se effekten af det i praksis.

Nyt studie underbygger det vi oplever i praksis

Der er nu heldigvis kommet et større studie fra Sverige, publiceret september 2018, som understøtter det, vi har gjort i mange år.

I studiet, som har løbet over 4 år i perioden 2012 til 2016, har man kigget på, hvor mange dage patienterne har været plaget af smerter i lænden over en 12 måneders periode.

Først er patienterne blevet udvalgt efter, om de responderede positivt på kiropraktisk behandling, dvs. at de efter det 4. besøg skulle have haft en bedring i deres symptomer.

Derefter har man inddelt dem i 2 grupper:

  • Én gruppe der kun skulle komme til behandling, hvis de fik smerter igen.
  • Én gruppe der blev bedt om at komme med jævne intervaller med højst 3 måneder imellem hvert besøg.

Patienterne er så blevet fulgt igennem 1 år, hvor de hver uge skulle besvare en SMS med spørgsmål om, hvor mange dage de i løbet af ugen, havde været plaget af lænde smerter.

Kan hyppige kiropraktor besøg betale sig?

Det interessante i studiet er, at den gruppe der kom regelmæssigt til kiropraktor i gennemsnit havde 13 dage om året med færre rygsmerter, end den gruppe der kun kom, når smerterne havde meldt sig.

Gruppen der kom regelmæssigt, fik i gennemsnit 1,7 flere behandlinger for at have 13 færre dage med smerter.

Man kan så spørge sig selv, om man vil “ofre” 1,7 behandling mere om året, for at have færre dage med smerter!

Jeg er ikke i tvivl. Jeg vil klart fortsætte med at anbefale, at patienterne kommer regelmæssigt – selvfølgelig afhængigt af problemet.

Og så er det jo også rart at se, at der i studiet ikke blev rapporteret nogen bivirkninger af behandlingen hverken i den ene eller den anden gruppe.

Vi glæder os til at se dig i klinikken.

Med venlig hilsen Frank Føns

Skrevet 28-9-2018 af Frank Føns, Kiropraktor

Frank Føns
Frank FønsKiropraktor
Kontakt mig i klinikken
Kiropraktorhuset Næstved
Telefon 55 72 71 75