Kiropraktisk behandling af babyer – hvorfor det?

Lad mig med det samme slå fast at kiropraktisk behandling er så godt som ufarlig. Der er ingen dokumentation for, at det kan skade babyer.

Skævt baghoved

For 3 år siden var der en opgørelse i ugeskrift for læger over antallet af babyer der i dag får skæve hoveder. Tallet overraskede mig, da det er næsten 20 %, af alle de babyer der bliver født i dag, som får et skævt baghoved.
Det har ikke nogen praktisk betydning med et skævt baghoved, men kosmetisk kan det have stor betydning, da det kan påvirke symmetrien i ansigtet. Det opstår fordi barnet ligger med hovedet til den samme side altid, så vægten trykker det bløde kranie skævt.
Det vides ikke med sikkerhed, hvorfor så mange babyer har en favorit side, men for mig er det logisk, at de har ubehag ved at dreje til den en side eller at det er svært for dem.
Dette problem kan som regel løses med få kiropraktiske behandlinger, således at babyen kan dreje frit til begge sider. På den måde vil barnet selv over tid rette op på skævheden ved, at der kommer tryk på den anden side af baghovedet.

Kontakt os gerne i Kiropraktorhuset Næstved på telefon 55 72 71 75, hvis din baby har skævt baghoved – og hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Kolik

En anden god grund til at gå til kiropraktor med sin baby er, hvis den lille har kolik. Kolik er en tilstand hos spædbørn, der er kendetegnet ved langvarig, uforklarlig gråd. Den almindelige definition er at gråden skal forsætte mindst 3 timer pr. dag, i mindst 3 dage om ugen, i mindst 3 måneder.

Et ret stort forskningsprojekt der blev offentliggjort i slutningen af 2012, viser nemlig god effekt på kolik med kiropraktisk behandling. 104 babyer blev opdelt i tre grupper. En gruppe som ikke fik behandling og hvor forældre ikke vidste det. En anden gruppe hvor babyerne fik behandling, og hvor forældrene stadig ikke vidste om deres barn havde fået behandling eller ej. En tredje gruppe som fik behandling, men hvor forældrene godt vidste det. Resultatet var at gråden blev væsentligt nedsat i begge de grupper, hvor babyerne blev behandlet i forhold til den gruppe som ikke fik behandling. Det gjorde ingen forskel, om forældre vidste, at deres baby blev behandlet eller ej.

Det er derfor nærliggende at antage, at en stor del af babyerne har hold i nakken eller ryggen, og det er derfor, at de skriger meget.

Kontakt mig gerne i Kiropraktorhuset Næstved på telefon 55 72 71 75, hvis din baby har kolik – og hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Skrevet 20-05-2016 af Rasmus Favricius, Kiropraktor

Rasmus Fabricius
Rasmus FabriciusKiropraktor
Kontakt mig i klinikken
Kiropraktorhuset Næstved
Telefon 55 72 71 75