Kiropraktik hjælper gravide

Under et svangerskab er det relativt normalt, at opleve ømhed eller smerter i bækken eller ryg. Et svangerskab påfører kroppen store fysiske og hormonelle forandringer i løbet af kort tid og deraf er det normalt, at en del plager opstår.

Dog er smertebilledet ofte forskelligt hos de gravide. Graden af smerte kan have en effekt som går ud over både arbejde og de daglige aktiviteter. Kiropraktik er en behandlingsform som er rettet mod at opnå en så fri og optimal led- og muskelfunktion som muligt under graviditeten.

Bækkenet under graviditet

Bækkenet består af tre bevægelige bækkenled som sammen danner en ring. Bækkenet bliver regnet som grundmuren for at lænderyggen skal kunne bevæge sig frit. Bækkenet er i brug og i bevægelse hele tiden.

På grund af hormonelle påvirkninger, bliver ledbåndene rundt om bækkenet mere elastiske under graviditeten. Dette sker så bækkenet skal kunne udvide sig og for at blive klar til en fødsel. Under graviditeten bliver den gravides holdning også ændret pga. den øgede vægt, at maven vokser, krumningen i brystryggen bliver større og man får et øget svaj i lænderyggen.

Symptomer under graviditet

Nogle af de mest almindelige symptomer under en graviditet er blandt andet kvalme, træthed og muskel- og led smerter. Omkring halvdelen af gravide kvinder oplever kombineret lænderyg- og bækkensmerter, og ca. 20% af gravide kvinder oplever bækkensmerter eller bækkenløsning.

Smerter ved låst bækkenled

Når vi snakker om et låst bækken eller bækkenled, er det nok ikke helt korrekt at sige det er ”låst”. Bækkenlåsning er mere en betegnelse på at bækken leddene har mindre bevægelighed end det, de normalt burde have. Er et bækkenled mindre bevægeligt, må de andre led rundt om bækkenet og lænderyggen arbejde mere og kompensere for at opnå en optimal funktion.

Et bækken med nedsat bevægelighed eller et ustabilt bækken kan give smerter, skabe nerveirritationer, muskelspændinger og give overbelastninger på fejl strukturer. Smerterne kan ofte mærkes på bagsiden af bækkenet og i halebenet, underlivet, på fremsiden af bækkenet- ved skambenet, i lysken, i hofterne, i lænderyggen, eller smerten kan trække ned i benene.

Kiropraktik kan hjælpe gravide

En kiropraktor kan ved hjælp af en grundig sygehistorie og undersøgelser stille en diagnose og derefter udarbejde en behandlingsplan. Kiropraktisk behandling af gravide er trygt for både mor og barn. Ved behandlingen vil manipulering af led med mindre bevægelighed, samt råd og vejledning i forhold til stabiliserende øvelser af bækkenet være i fokus. Derudover vil råd og det at korrigere fejlfunktioner i hverdagen indgå.

Kontakt os i Kiropraktorhuset Næstved

Kontakt os i Kiropraktorhuset Næstved hvis du har spørgsmål til ovenstående eller har behov for hjælp til bækkensmerter eller smerter i lænderyg. Tidsbestilling på tlf. 55 72 71 75

Skrevet 14-10-2016 

Kiropraktorhuset Næstved
Kiropraktorhuset Næstved
Jernbanegade 17
4700 Næstved
Telefon 55 72 71 75