LASERBEHANDLING

Laser til behandling af bevægeapparatet

Inden for de sidste 5 år er der sket meget for behandling med laser af bevægeapparatet. Der er udviklet en ny generation af laser apparater, som er meget kraftigere end de gamle, og den nuværende forskning tyder på meget positive resultater.

Virkningsmekanismer

Den nye generation af laser apparater virker primært inden for følgende 3 hovedområder:

  • Lindring af akutte og kroniske smerter

  • Mindske inflammation og hævelse

  • Bedring af mikro blodcirkulation, immun respons og reparation af vævsskade

Når laser bruges til behandling af skader i bevægeapparatet virker det fotokemisk. Det kan sammenlignes lidt med fotosyntesen der sker i planter, hvor solen skinner på dem og der opstår en kemisk reaktion. Laserlyset går således ind på celleniveau og sætter gang i kemiske processer. Disse processer sætter cellerne i stand til at hele sig selv meget hurtigere.
De ovennævnte virkningsmekanismer gør, at der er flere områder i kroppen, hvor der er imponerende resultater:
  • Slidgigt

  • Sportsskader herunder også opheling af brækkede knogler

  • Sårheling lige fra operationssår til diabetessår

   ADRESSE

Kiropraktorhuset
Jernbanegade 17
4700 Næstved

  ÅBNINGSTIDER

Mandag8:00 – 18:00
Tirsdag8:00 – 18:00
Onsdag8:00 – 15:00
Torsdag8:00 – 18:00
Fredag8:00 – 15:00

  55  72  71  75

   HER FINDER DU OS

Behandlere Kiropraktorhuset Næstved

BEHANDLERE

Vi ser frem til at hjælpe dig i Kiropraktorhuset Næstved

Information

OM LASER TERAPI

Hvad er laser terapi?

Laser terapi er energi, der i en koncentreret form forbedre den naturlige heling i muskel-, sene- og knoglevæv. Det betyder, at helingstiden kan reduceres med op til 75 % på akutte skader som forstuvede ankler, trælår og fibersprængninger. For at undgå lange sygdomsforløb, hvor funktionsniveauet blot forringes er det af stor betydning med hurtigt behandling.

Ved overbelastningsskader, f.eks. tennis- og golfalbuer, skinne hvor gentagne bevægelser er skyld i langvarig betændelsestilstand med hævelse og smerter, hjælper laser terapi til at normaliserer vævet og fremme dannelsen af kroppens egne smertestillende stoffer.

Almindeligt lys er sammensat af 7 forskellige farver med hver deres bølgelængde, hvilket resulterer i stor spredning af lys.

Laserlys har samme lysbølge, frekvens, længde og form, hvilket betyder, at du kan påføre lysenergi til det skadede væv i en mere koncentreret og ensrettet stråle. Laserlys trænger dybt ind i vævet og virker ved at give energi til de celler, der mangler energi. Cellerne bruger energien til at sætte gang i alle kroppens naturlige reparationsmekanismer og understøtter derved kroppens egne funktioner med reduktion af den føromtalte helingstid som resultat.

Hvor ofte skal man behandles?

To mennesker er ikke ens i forhold til opheling, derfor er det meget individuelt, hvor ofte man skal behandles. Det afhænger også af, om det er en akut skade eller en langvarig overbelastningsskade, der skal behandles. MEN: Jo hurtigere der kommer øget blodgennemstrømning til det skadede område, jo bedre er mulighederne for at mindske skadens omfang. Derfor er det vigtigt, at behandlingen sker så hurtigt som muligt.

Som udgangspunkt må der påregnes 2 behandlinger om ugen af 15-30 min varighed de første 2-3 uger.

Virkning vs. bivirkninger?

Den umiddelbare virkning af laser terapi er smertelindring/ændring af smertekarakter til en mindre skarp smerte. Bevægelsesfriheden øges på grund af ændret smertekarakter, der tidligere blokerede for bevægelsen. Den øgede blodgennemstrømning reducerer hævelse og betændelsestilstand i det pågældende område og har også en muskelafslappende effekt.

Bivirkningen der kan opleves ved laserterapi er en behandlingsreaktion i form af forøget irritation, uro og murren i området. Det er ganske normalt og aftager i løbet af 12-24 timer.

Må alle behandles med laser terapi?

Ja, som udgangspunkt må alle behandles med laser terapi, dog er der områder på kroppen, der skal behandles varsomt, såfremt du er gravid, epileptiker eller hjertepatient.

ARTIKLER OM LASERBEHANDLING