Håndledsproblemer

Håndledsproblemer. Kiropraktorhuset Næstved

Håndleddet består af 8 knogler og hånden af 19 knogler, som alle i samspil med muskler og sener gør, at vi kan gribe, holde, tage ting osv. Uden denne funktion ville mange af hverdagens gøremål være umulige. Problemer opstår hyppigt efter vrid, gentagne/ensartede bevægelser eller ved fald, hvor hænderne tager fra.

Symptomer

Gener i form af stivhed og nedsat bevægelighed i håndleddet er et typisk symptom på, at noget er galt. Der kan være smerter i håndleddet eller smerter ud mod fingrene. Der kan også være føleforstyrrelser i hånd og/eller fingre.

Ved karpaltunnelsyndrom (afklemning af en nerve til hånden) vil de akutte symptomer være karakteriseret ved anfald af føleforstyrrelser og smerter. Smerterne kan til tider være så stærke, at man vågner om natten og bliver nødt til at lade armen hænge nedad eller f.eks. ryste hånden for at lindre dem.

Årsag

Hånden og håndleddet er et område, der ofte skades ved traume. Eksempelvis ved fald med udstrakt arm hvor hånden bruges til at tage fra med. Andre hyppige håndskader er overbelastningsskader, der ofte opstår, hvis man skifter til et arbejde, som kræver mange gentagne dreje- og vridebevægelser, eller man begynder på en ny sport, eksempelvis en ketsjersport.

I håndleddet kan dårligt fungerende led afgive smerter i sig selv, og de omkringliggende muskler kan arbejde så stramt, at der kan opstå irritation i seneskederne – seneskedehindebetændelse.

Karpaltunnelsyndrom kan forekomme ved overbelastning men også som følge af brud i hånden, slidgigt i håndleddet og ved hævelse – f.eks. i forbindelse med overgangsalderen eller graviditet pga. en øget mængde væske i kroppen.

Behandling

Normalisering af funktion og bevægelighed i håndleddet ved manipulation/mobilisering af leddene – ofte kombineret med behandling af muskler, sener og ledbånd. Yderligere kan din behandler instruere i øvelser og evt. isbehandling, hvis dette er relevant. Derudover vil det ofte være nødvendigt med en ændring af de daglige arbejdsvaner, som tit har en stor betydning for netop denne type af problemer.

   ADRESSE

Kiropraktorhuset
Jernbanegade 17
4700 Næstved

  ÅBNINGSTIDER

Mandag8:00 – 18:00
Tirsdag8:00 – 18:00
Onsdag8:00 – 18:00
Torsdag8:00 – 18:00
Fredag8:00 – 15:00

  55  72  71  75