”Det farvede” tape

Vi danskere er blevet et mere aktivt folkefærd i løbet af de seneste år og undersøgelser viser, at vi dyrker mere motion, end vi gjorde for bare 10 år siden.
Men med motion kommer desværre også skader og disse er efterhånden en del af de fleste idrætsudøveres hverdag på et eller andet tidspunkt i livet.

Idrætsrelaterede skader er kedelige at gå rundt med og kan være til stor gene for udøveren.
Der findes rigtig mange måder at behandle idrætsskader på, men en af de seneste trends hedder kinesiotape, som er en særlig type elastisk sportstape, der aflaster og stabiliserer beskadigede led og muskler. Tapen har vundet stort indpas hos den danske befolkning efterhånden, og rigtig mange topatleter gør også brug af den farvede tape.

Men hvad gør ”det farvede” tape egentlig?

Tapen kan være med til at udbedre muskelspænding eller til at styrke fx svækkede muskler. Den kan desuden være effektiv ved muskeltræthed og kramper. Udover det – kan den være med til at reducere væske eller blødning i vævet samt smertelindre i det skadede område.

Er der forholdsregler ved brug af kinesiotape?

Mennesker med følsom hud, kan sætte et prøvestykke på. Lad det sidde i 24 timer. Hvis der ikke er kommet en reaktion, er det i orden at anvende kinesiotape. Der er dog taget hensyn til ventilation med kinesiotape, så det er ikke et hyppigt ”problem”.

Hvad er forskellen på de forskellige farver af tape?

Der er ingen behandlende forskel på farven af den kinesiotape vi bruger. Altså kort sagt, alle farver tape fungerer på præcis samme måde fysisk. Men rent visuelt kan farver påvirke os, så psykisk kan der være en lille forskel.
Alle kan i princippet påføre kinesiotapen, men det kræver dog en ret stor viden om kroppens anatomi eller god instruktion for at placere tapen på den rigtige måde – så der opnås den optimale virkning af tapen. Derfor gøres dette oftest af en læge, fysioterapeut eller anden form for behandler, der har taget kurser inden for dette område.

Har du en idrætsskade, der skal behandles?

Du bestiller let en tid hos en af Kiropraktorhuset Næstveds fysioterapeuter på tlf. 55 72 71 75.

Skrevet 19-05-2017 af Henrik Larsen, Fysioterapeut

Henrik Larsen
Henrik LarsenFysioterapeut
Kontakt mig i klinikken
Kiropraktorhuset Næstved
Telefon 55 72 71 75