Ultralydsscanning

Kiropraktor Huset Næstved Ultralydsscanning

Ultralydsscanning fremtidens billeddiagnostik

Ultralyd er en gammelkendt metode, som startede med de første forsøg i 1950. I Danmark blev den første ultralydsafdeling oprettet i 1965 og herefter har man i stigende grad brugt det inden for mange specialer. De fleste kender nok til ultralydsskanning i forbindelse med graviditet og fosterundersøgelse, men der er faktisk kun få ting som ikke kan undersøges med en ultralydsskanning.


Hvad er en ultralydsscanning

Ultralydsscanning er en undersøgelsesmetode, hvor man danner billeder af organer og væv ved registrering af ekkoer fra udsendte ultralydsbølger. Ultralyd er højfrekvent lyd med en frekvens, der ligger over, hvad det menneskelige øre kan opfatte. I naturen anvender visse flagermus og hvaler også ultralyd. Til scanning bruger man oftest frekvenser mellem 2 og 15 MHz. Den højfrekvente lyd udsendes mange gange per sekund, og ultralydsbølgerne bliver kastet tilbage og opfanges, og omdannes til et billede på scannerens skærm. Billedet opdateres mange gange i sekundet og ser derfor ud som et levende billede.


Hvad kan ultralydscannes

Ultralyd anvendes i dag ikke kun på Billeddiagnostisk afdeling, men er nu spredt ud på mange specialer i takt med at flere og flere lærer at håndtere teknikken, samt finder nye uprøvede potentialer. Nogle eksempler på hvad man kan bruge ultralydsskanning til: undersøgelse af bughulens organer, hals, bryst, testikler, blodkar, muskler, sener og led. Som nævnt tidligere er der ikke meget man ikke kan skanne, men ultralyd kan ikke passere knogler og luft, og metoden kan derfor ikke anvendes til undersøgelse af lungerne, hjernen (ligger under knogle) og til dels ikke knogler, da man kun kan se overfladen af dem.

Ultralyd anvendes desuden som vejledning ved vævsprøvetagning med tynd kanyle, således at en korrekt diagnose kan stilles så hurtigt og skånsomt som muligt.

Blokadebehandling kan med fordel foretages under vejledning af ultralyd.
Mulighederne er mange og teknologien bliver hele tiden bedre og billigere. Dette er en af grundene til at man i fremtiden vil bruge ultralyd, som første valg til undersøgelse af en lang række lidelser.


Hvem kan scannes

I princippet kan alle scannes. Pacemakere, øreimplantateter, kunstige hjerteklapper og proteser udelukker således ikke ultralydscanning.


Er det risikabelt

Ultralydscanning er helt uden skadelige bivirkninger. Det har gjort metoden specielt velegnet til undersøgelse af gravide og børn.

I klinikken benytter vi ultralyd til skanning af muskler, led og sener. Det er en stor hjælp, når der skal stilles en præcis diagnose.
Kiropraktor Huset Næstved Ultralydsscanning

Kiropraktorhuset
Næstved ApS

Jernbanegade 17
4700 Næstved

Telefon: 55 72 71 75
Fax: 55 73 00 09
 

Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag: 8.00-17.30
Onsdag: 8.00-16.00
Torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-15.00
 
Kiropraktorhuset Næstved ApS | CVR: 24982602 | Jernbanegade 17, 4700 Næstved  | Tlf.: 55 72 71 75
  
 

  Vi er specialister i at behandle og forebygge rygsygdomme og sygdomme i kroppens øvrige led og muskler.