Uddannelse

Uddannelsen som kiropraktor

Kiropraktoruddannelsen ved Syddansk Universitet i Odense er godkendt af Sundhedsstyrelsen og Undervisningsministeriet samt af det internationale kiropraktorforbund (ECCE) og danner grundlag for autorisation som kiropraktor.

I 1994 blev grundlaget for en dansk kiropraktoruddannelse i Odense etableret og siden er uddannelsen blevet fuldt etableret. De første dansk uddannede kiropraktorer dimitterede i 1999.

Den danske uddannelse består af en 3-årig bachelordel, hvor der samlæses med de lægestuderende foruden de specielle kiropraktororienterede fag. Herefter følger en 2-årig kandidatoverbygning med omfattende praktisk klinisk undervisning, hvori der er inkluderet klinikophold på henholdsvis Rygambulatoriet i Ringe, i kiropraktorpraksis, samt på forskellige sygehusafdelinger.

Endvidere afleveres et ¼-års værk – kaldet speciale.
Den 5-årige universitetsuddannelse efterfølges af et års turnus i kiropraktorpraksis indtil autorisation kan bevilges og man kan arbejde som autoriseret kiropraktor. Uddannelsen er som andre danske kandidatuddannelser forskningsbaseret og medvirker derfor til den fortsatte udvikling af faget.
 

Bacheloruddannelsen

Bacheloruddannelsen har det mål, på videnskabeligt grundlag, at bibringe den studerende de forudsætninger inden for naturvidenskabelige fag og klinisk biomekanik, som er nødvendige for, at den kliniske overbygning i biomekanik kan gennemføres på tilfredsstillende måde. På de naturvidenskabelige fag er der en udstrakt samlæsning og eksamen med de medicinstuderende.
 

Kandidatoverbygningen

Der forudsættes en bestået bacheloruddannelse i biomekanik for at kunne fortsætte på den to-årige kandidatoverbygning. Kandidatoverbygningen har det mål på videnskabeligt grundlag at bibringe den studerende de forudsætninger indenfor klinisk problemløsning (diagnostik og udredning), og de færdigheder indenfor forebyggelse og behandling af bevægeapparatets lidelser, som er nødvendige for at kunne påbegynde den af Sundhedsstyrelsen godkendte turnusuddannelse i kiropraktik og efterfølgende opnå autorisation som kiropraktor.

Kiropraktorhuset
Næstved ApS

Jernbanegade 17
4700 Næstved

Telefon: 55 72 71 75
Fax: 55 73 00 09
 

Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag: 8.00-17.30
Onsdag: 8.00-16.00
Torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-15.00
 
Kiropraktorhuset Næstved ApS | CVR: 24982602 | Jernbanegade 17, 4700 Næstved  | Tlf.: 55 72 71 75
  
 

  Vi er specialister i at behandle og forebygge rygsygdomme og sygdomme i kroppens øvrige led og muskler.