Nye indlæg

Information fra Kiropraktorhuset Næstved

Hvad er den rette holdning?

Skrevet af Tobias A. Hansen, Kiropraktor
11-08-2017

Hører du ofte, at du skal “ret ryggen og sug navlen ind!” - så er du ikke den eneste. En “ikke-rigtig” holdning eller “dårlig” holdning, kan komme af mange årsager. Det kan blandt andet komme hvis man er en rigtig høj mand/kvinde og ens omgangskreds er standard højde, så man krymper/bukker sig ned for at ligne resten af flokken. Man sidder og koncentrerer sig foran en computerskærm det meste af dagen på arbejdet. Der er mange flere årsager - men fælles for de fleste er, at det kan ændres!

Den rette ryg holdning - Kiropraktorhuset Næstved
 

Hvad kan jeg selv gøre?

En dårlig holdning hvor man hænger i sine led, især i midtryggen, fordi det er for
anstrengende at holde ryggen ret, samt skuldrene næsten foran resten af kroppen, tyder det tit på spændte muskler og evt. led i midt ryg og bryst regionen.

Hvis man laver en lille spænding i maven, som hvis man bliver trykket let i siden - løfter brystbenet en smule og hæver hagen en anelse, så kan man få rettet sig ret godt op på ingen tid.


Men hvordan holder man så den her nye holdning hele dagen?

Svaret er, det gør du ikke - du kan ikke holde den hele tiden, men prøve at huske at gøre det så ofte som muligt.

Når du ser andre mennesker med en dårlig holdning, så tænker du på at “hæve” de dele af kroppen som beskrevet ovenfor. Hver gang du sætter og rejser dig fra en stol, tænker du over hvordan din holdning er og derefter retter den til hvis nødvendigt. Og igen når du går rundt i supermarkedet, så retter du også til. Sådan lægger du det ind i din hverdag og til sidst får du en bedre holdning.


Hvorfor få kiropraktisk behandling for dårlig holdning?

Vi som kiropraktorer - og især for mit eget vedkommende - behandler og korrigerer jeg mange af mine patienter til at få en bedre holdning - det gør, at de ikke belaster og spænder op i de forkerte muskler og områder i ryggen og derved ikke får ligeså hurtigt ondt i kroppen igen. Det er ikke altid, at mine små fif beskrevet ovenfor hjælper, fx hvis ryghvirvlerne er “blokeret/låst” og derved gør, at man ikke kan rette sig ud. Så behandler jeg først ryggen og bagefter vejleder jeg i, hvordan de undgår dårlige arbejdsstillinger og bevægelser samt korrigerer deres holdning.
 
Tobias A. Hansen - Kiropraktor i Kiropraktorhuset Næstved

Kontakt mig i klinikken

Hvis du ønsker hjælp til behandling eller korrigering af dårlig holdning, kan du kontakte mig i klinikken på telefon 55 72 71 75.
 
 

Kategori: Kiropraktor

 

Kiropraktorhuset
Næstved ApS

Jernbanegade 17
4700 Næstved

Telefon: 55 72 71 75
Fax: 55 73 00 09
 

Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag: 8.00-17.30
Onsdag: 8.00-18.00
Torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-16.00
 
Kiropraktorhuset Næstved ApS | CVR: 24982602 | Jernbanegade 17, 4700 Næstved  | Tlf.: 55 72 71 75
  
 

  Vi er specialister i at behandle og forebygge rygsygdomme og sygdomme i kroppens øvrige led og muskler.