Nye indlæg

Information fra Kiropraktorhuset Næstved

Løberknæ

Skrevet af Tobias A. Hansen, kiropraktor
03-02-2017

Løberknæ - hvor hele ydersiden af lårmuskulaturen er berørt

Løberknæ er en irritationsbelastning af senebladet (også kaldt Tractus Iliotibialis), der strækker sig fra over hoftebenet og ned langs ydersiden af lårknoglen til under ydersiden af knæleddet.

Løberknæ, Kiropraktorhuset Næstved

Fænomenet ses oftest hos sportsfolk, der løber - om det er på eliteplan eller på motionistniveau - da skaden bliver dannet over en længere belastningsperiode. Der kan også opstå løberknæ symptomer og overbelastninger ved andre sportsgrene, der også belaster benene meget, som f.eks. dans, ski, tennis, fodbold m.fl.
 

Årsag samt symptomer på løberknæ

Grundet det store område senen dækker over, kan der være flere symptomer på løberknæ, de består af:

• Smerter inde i knæet, der sidder i ydersiden
• Smerter på ydersiden af knæet samt lige over på ydersiden
• Smertefuld eller ekstra irriteret sene af enten ydersiden af knæet eller lige over hoftebenet

Smerter i forbindelse med ovenstående punkter under især moderat/til godt tempo løb er en indikator for videre behandling.

Den generelle årsag til disse gener er, når senebladet er for stramt og glider hen over enten hoften eller ydersiden af knæet. Derved opstår der friktion, hvilket resulterer i at senen bliver for irriteret.

Sportsfolk der ikke giver kroppen ro efter belastning af benene, kan lave små fibersprængninger (og til tider store) i musklen og senen. Dette kan forårsage en forkortning, der giver en yderligere stramhed og belastning af senen hen over de to friktionspunkter.

Det betyder at når man over længere tid løber og dyrker anden sport på et løberknæ, vil man påføre senen yderlig belastning, der vil medføre små fibersprængninger.
 
Tobias A. Hansen Kiropraktor

Behandling

Min personlige behandling af løberknæ består i at bruge et værktøj der hedder T-Tool. Det er et redskab til at opbryde de små fibersprængninger i senen, der giver en øget elasticitet. Dette gøres både hen over de 2 friktionspunkter samt ned langs hele senebladet. Både jeg og patienten vil kunne mærke en forskel i senebladet, når jeg stryger T-Tool’et hen over de berørte områder.
Derefter skal der aflastning til, bestående i mindre eller lettere træning, evt. udstræk og genoptræning på egen hånd eller ved hjælp fra os i klinikken.

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte mig i Kiropraktorhuset Næstved. Tidsbestilling på tlf. 55 72 71 75.

Kategori: Kiropraktor

 

Kiropraktorhuset
Næstved ApS

Jernbanegade 17
4700 Næstved

Telefon: 55 72 71 75
Fax: 55 73 00 09
 

Åbningstider

Mandag 8.00-18.00
Tirsdag: 8.00-17.30
Onsdag: 8.00-18.00
Torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-16.00
 
Kiropraktorhuset Næstved ApS | CVR: 24982602 | Jernbanegade 17, 4700 Næstved  | Tlf.: 55 72 71 75
  
 

  Vi er specialister i at behandle og forebygge rygsygdomme og sygdomme i kroppens øvrige led og muskler.